diumenge, 1 de febrer del 2015

Ens formem per a salvar vides

Des de l’octubre alguns alumnes que ens quedem al menjador del col·le estem fent un curs de primers auxilis. Quan vam començar estàvem molt emocionats perquè ens formàvem per poder salvar vides a través de les nostres mans. En aquest súper curs hi ha 15 alumnes de les classes de 6è. La Marta, de la Creu Roja, ens ensenya el que hem de fer davant de situacions que requereixen servei mèdic, és a dir, davant de qualsevol situació en la qual una persona que hagi fet primers auxilis pugui salvar a una altra. 

En tot el que anat fent des de que vam començar hem après moltes coses. Per exemple com hem de reaccionar davant d'una persona ferida, tant si està conscient com inconscient. També hem après a protegir, a avisar i a socórrer (d'això se'n diu P.A.S.). També hem après a embenar, a socórrer davant d’una ferida d’animal, a parar hemorràgies internes i externes, a fer la reanimació càrdiopulmonar (R.C.P.), també hem après a saber quan hem de trucar al 112 i què dir. A més a més hem aprés a fer anar els aparells desfibril·ladors (que són els que et donen una descàrrega elèctrica per a que el cor torni a respirar) i també hem après a fer la maniobra de Heimlich, juntament amb més coses. I encara ens queden unes quantes sessions!


Al curs fem servir una llibreteta amb fundes de plàstic. En aquesta carpeta posem uns fulls que ens dóna la Marta en els qual s’explica el més important de sessió. És una crac. Amb ella ens ho passem molt bé i aprenem moltíssim.
 
Periodistes: Aina i Èric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.