dijous, 26 de març del 2015

Un matí de passejada medieval

El dia 26 de març els nens i nenes de 6è vam anar a passejar pels carrers més antics de Lleida. Cada classe va fer el seu recorregut: 6èA va començar mirant el castell templer de Gardeny, 6èB des de les Adoberies i 6èC des del carrer Sant Carles.

Al llarg del matí vam passejar pels carrers més antics de Lleida, descobrint com era l'Edat Mitjana a la nostra ciutat. A cada carrer un alumne explicava la història, com si fos un guia turístic. Hem après moltes coses de la ciutat que no sabíem pas, i hem caminat per carrerons que mai havíem trepitjat.

A l'hora d'esmorzar vam coincidir dues classes a Sant Andreu; 6è A i 6è C vam saludar el paer Àngel Ros davant de l'ajuntament i els de 6è B vam parlar amb el Pep Tort, president del Consorci de la Seu Vella.
Fer classes d'història al carrer és molt divertit i més si l'expliquem nosaltres mateixos!


 





Des de fa dos mesos els nens de 6è hem estat treballant l’edat mitjana. Per fer aquest projecte hem tingut que treballar molt i buscar molta informació.
Però aquest matí els nens de 6è hem tancat aquest projecte fent una passejada medieval. Aquesta passejada consistia en anar parant en diferents llocs que existien a l’edat mitjana. En total hem visitat 25 llocs diferents on a cada lloc una persona explicava curiositats sobre aquell carrer o monument que el pertocava.
El que més ens ha sorprès es que encara es mantinguessin en peu tants monuments i carrers de l’edat mitjana. Uns dels monuments que més ens ha agradat han sigut: la paeria, el carrer  blanques, la farmàcia aragonès, el carrer major, el carrer Jaume I i el carrer Plateria.
Al final hem après molt de l’edat mitjana i la passejada medieval ha set magnifica i si ens preguntessin que canviaríem de la sortida diríem  “res”.
El viatge de la història continua ! 

Aleix Albert, reporter de 6è C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.