dijous, 26 de març del 2015

Gincama de les discapacitats


De bon matí hem anat al pati perquè ens esperava un grup de persones amb discapacitat i persones que treballaven en diferents ONGs de discapacitats.
Ens hem partit en 3 grups, segons l’ordre de llista de les classes. Hi havia 3 activitats: una de gent que anava amb cadira de rodes, una altra de la salut mental i per últim unes noies que ens han ensenyat el vocabulari de signes per a les persones sordes.

A la primera activitat el Ferran i el Jacob ens han ensenyat que no és tant fàcil com sembla anar amb cadira de rodes, semblava més fàcil però era bastant difícil. Des de circular pel carrer, fins a dutxar-se per casa, pujar al cotxe, canviar-se la roba, fer esport... Però ells ho fan tot! Estan un grup que es diu ASPID que els ajuda a fer una vida normal.

 


A la segona activitat la Sílvia ens ha explicat que hi ha molta gent que té problemes mentals. Diu que un 25% de la població en pateix al llarg de la vida! I n'hi ha molts tipus de trastorns mentals: depressions, problemes de naixement, problemes derivats de les drogues ... La gent que té aquests problemes van al psicòleg o al psiquiatra, els psicòlegs són els que t’ajuden a buscar una sortida als problemes i els psiquiatres són els que et donen medicaments per a curar-te. L'Associació Salut Mental Ponent ajuda els malalts i les seves famílies. Al taller hem vist dibuixos que, segons la mirada, podien ser una cosa o l'altra. Ens han explicat que això són les malalties mentals, veure la realitat diferent.

 

A la tercera activitat la Mertxe i la Laura ens han ensenyat la llengua de signes i l’abecedari en signes. Hem aprés a dir el nostre nom. Una noia ens ha llegit un conte mentre que una altra ens l’ha anat fent amb gestos. D’aquesta manera em après més vocabulari i ens han donat un paper amb l’abecedari en signes, per si no ens recordàvem. Elles formen part de l'associació Deixa'ns Signar que ajuda a les persones sordes.





Aquest matí ens han ensenyat moltes coses, sobre gent que té capacitats diferents de nosaltres, i que moltes vegades no ens hi fixem però estan en el nostre entorn.

Informa: Laia Masllorens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.