dimarts, 23 de juny del 2015

Discursos del Festamics 2015

 El Festamics és l'acte que tanca la Primària i obre les portes d'ESO. L'espectacle va ser molt i molt emotiu per un bon grapat d'ingredients: teatre, música, fotos, detalls, mirades, records... i discursos.

Us adjuntem el discurs de l'alumnat de 6è i el conte que va explicar el cap d'estudis, "el nen que va poder fer-ho" dedicat a la promoció que acabava sisè.

Primer de tot voldríem dir que aquests sis anys de Primària han estat fabulosos, com ho van ser els 3 d’Infantil i els de la Llar. A primària, especialment, hem après moltes coses i hem fet amics que mai oblidarem.

Encara recordem aquell primer dia de primària, al pati amb els pares. Els dia que ens cridaven pel nostre nom i pensàvem: “què farem durant sis anys? com anirà això de treballar amb llibres? Què llarga no, la primària? Quins professors tindrem? Ens manaran molts deures?” Ara veiem que no n’hi havia per tant i que era molt més fàcil del que ens pensàvem! I, vés per on, en aquests moments tenim les mateixes preguntes de fa sis anys però… de cara a l’ESO.

Us confessarem que al setembre molts pensàvem: “Ja tinc ganes de que tornin les vacances… Per què he de tornar a començar l’escola?” I ara, tot i que tenim ganes de que vingui l’estiu, pensem: “Per què he d’acabar aquest curs? Queda’t a primària!!”

A l’acabar P5 ens semblava que no estàvem preparats per fer Primària. Els anys de la Llar i d’Infatil han estat uns dels millors moments de les nostres vides perquè és quan hem gaudit més, corrent, saltant i jugant sense parar, i no te n’adones dels problemes que hi ha a l’exterior. Ets molt feliç.

El que ens va deixar una petita empremta al cor d’aquella etapa, són les cançons que ressonen encara ara pel pati cada matí. El creuàvem amb aquelles passes que se’ns feien interminables. I aquella rialla que fèiem tots quan ens venien a buscar els pares. Poc a poc tot va canviar… Ja no hi havia coca amb xocolata a l’hora de celebrar un aniversari, ja no hi havia pati a les tardes, havíem d’aprendre a sumar i restar i multiplicar... Són aquests petits detalls els que ens marquen, i els que ens construeixen un destí com a noves persones.

El segon cicle va passar volant entre les obres de teatre, llegir-nos un llibre per setmana, les colònies a la Carral i a Altafulla…

Però encara que ens ho vam passar molt bé, res no podrà superar aquests dos últims anys amb la Gemma, el Francesc i la Mercè. Sobre el tercer cicle i últim de Primària us podem assegurar que ens ho hem passat d’allò més bé!! Les colònies al Delta van ser fantàstiques, les convivències de 6è a l’Espluga també, però cap sortida podrà superar l’estada d’aquest any a Espot! També hem après molts nous valors com; la cooperació (amb el treball en grup), el companyerisme (amb aquells debats, sovint emocionants, de ciutadania i filosofia), la paciència (amb les tardes a la biblioteca amb aquells ordinadors tan lents), i tants altres que no hi cabrien al full…!! Però el millor que hem après durant aquests anys que portem a primària, a part de moltes coses, és com ser persones. Persones civilitzades i amb bon cor. Persones agradables i expressives.

Aquí i avui heu pogut veure les coses que recordem més de tots els cursos passats, i ens ha agradat molt poder-ho compartir amb tots vosaltres. Però això s’ha acabat. Ara tanquem l’etapa d’Infantil i de Primària, i n’obrim una de nova. Ens sap molt greu això perquè durant aquestes últimes setmanes tot ha estat l’última classe de primària de música, l’última classe de primària de gimnàstica, les últimes colònies de primària...

Per altra banda volem agrair als tutors, als practicants i a tots els mestres que ens han acompanyat durant aquests anys, però sobretot volem agrair tots els nostres companys per estar sempre aquí al nostre costat i per ajudar-nos sempre, encara que ens haguéssim barallat. Parlant dels tutors: això va per vosaltres!!: Gràcies per estar sempre al nostre costat, i per ajudar-nos en qualsevol situació. Vosaltres heu estat el nostre punt de referència i ens heu ajudat a acabar drets i assenyats la primària, tot i que... alguns més que d’altres…!!

L’any que ve serà una altra persona el nostre punt de referència, però vosaltres heu estat la nostra base i mai us ho deixarem d’agrair, així que moltíssimes gràcies. Tot això és gràcies a vosaltres i l’aplaudiment que us farem ara mateix, també!!!

Hem fet moltes noves amistats, i les que ja teníem s’han fet més fortes! Hem rigut, hem plorat, ens hem emocionat, hem jugat i hem caigut, però el més important és que ho hem fet junts. Els pares, que sempre heu estat al nostre costat ajudant-nos, sou impressionants i sou uns grans pares! Gràcies també per acompanyar-nos durant la nostra vida, per entendre’ns i per fer-ho tan bé!

Si la Infantil ens va deixar una petita petjada al cor, aquesta nova ha sigut de gegant!! Tants practicants que han vetllat per nosaltres, tants profes bons, tants monitors de menjador que ens han acompanyat i aguantant tots els dies, tantes sortides i activitats i moments especials… QUÈ MÉS VOLEM!!?? Hem acabat la primària com els contes de fades, que sempre acaben bé. I això és gràcies a tots vosaltres!

Gràcies i OBRIM PORTES A LA SECUNDÀRIA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.