dimarts, 19 de març del 2024

CANÇÓ RESPOSTA 5è

Aquest any, a l'escola Maristes Montserrat de Lleida, celebrem la 51a edició de la Cançó Resposta. L'activitat va néixer a Lleida l'any 1973 durant l'època de la Nova Cançó i el moviment de protesta, quan els grups de música Folk estaven en el seu apogeu. Aleshores, aquest esdeveniment musical reunia els joves de la ciutat al voltant d'un festival que buscava promoure els valors cristians i alhora donar resposta a les necessitats del món.

Actualment, el festival s'ha transformat en el Projecte Cançó Resposta, que té com a objectiu principal familiaritzar els alumnes amb la tasca dels voluntaris de diferents entitats, associacions i empreses de la ciutat. Aquest any, el projecte va començar durant el primer trimestre amb les visites de les classes de 5è i 6è a diverses entitats, com ara la Creu Roja, el Banc d'Aliments, Arrels Sant Ignasi, Lleida pels Refugiats, Fundación LA ONCE, entre altres.

A partir de la informació recollida durant les visites, els alumnes posen en marxa un procés de redacció i adaptació de les lletres de les cançons amb l'objectiu de transmetre el missatge i la tasca dels voluntaris de les diferents entitats. Aquest procés s'integra al currículum, abordant els àmbits lingüístic, artístic i de valors. Les cançons originals formen part d'obres icòniques de diversos gèneres musicals, com el pop, rock, funky, etc. La posada en escena, la coreografia i els decorats també formen part del producte final que els estudiants han estat preparant durant tot el segon trimestre.

A més de l'acompanyament dels mestres, el projecte compta amb la col·laboració de pares i mares, així com amb aprenents de mestre de les diferents especialitats i universitats associades a l'escola.

La Cançó Resposta continua sent viva i respon a les realitats i necessitats del món que ens envolta, adaptant-se als nous temps, però mantenint l'esperit amb què va néixer.


5È IMATGES-CANÇÓ RESPOSTA 


GRAVACIÓ EN DIRECTE DE L'ESPECTACLE




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.